Mâncare de fasole galbenă

Ingrediente

500 g "Fasole galbenă Sultan 720g",
1-2 cepe verzi fara codițe,
1 lingură rasă făină,
1/2 cană lapte,
200 g smântână,
o legătură de mărar,
carne de mânzat feliată pentru rasol,
2 caței de usturoi, sare.

Preparare

Mod de preparare:
Se pun feliile de carne la fiert în apa fierbinte. Se adaugă ceapă tăiată mărunt, cățeii de usturoi zdrobiți și se lasă să fiarbă până se înmoaie carnea. Se scot feliile de carne, se taie bucățele, se scoate osul din mijlocul feliilor. Se pune carnea într-o cratiță. Se adaugă fasolea păstăi, se acoperă cu supa în care a fiert carnea. Se lasă să fiarbă până păstăile sunt bine fierte. Se face sosul. Într-o cratiță mică se pune ulei să se încingă. Într-un bol punem făina cu supa. Se bate bine cu furculița sau telul, apoi se adaugă lapte și smântână, până ce sosul se subțiază. Se toacă mărarul spălat. Sosul se toarnă peste fasolea din cratiță, se amestecă mereu, să nu se prindă. Se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă mărarul, se amestecă și se pune capacul. Se servește cu pâine sau mămăliguță.

Informații nutriționale (100g)
Calorii
200Kcal
Grăsimi
8.5g
Proteine
16g
Fibre
2.1g
Zahăr
1.2g