Pizza țărănească

5
20min
40 min
Pizza țărănească

Ingrediente

Pentru aluat: cca. 1 kg făină,
1 lingură oțet,
4-5 linguri ulei,
apă călduță,
1 pachețel drojdie,
1 lingură rasă sare,
1/2 linguriță zahăr.

Compoziția: sos roșii (3 linguri ulei, "Pastă tomate Sultan 580g", cimbru, oregano), cașcaval, mozzarela (sau caș cu telemea), șuncă fiartă, pastramă de pui, salam picant, pește (la alegere), ciuperci, ardei roșu, ardei verde, măsline. 

Preparare

Aluatul:1/2 din faină se amestecă cu apa, drojdia, sarea, zahărul și oțetul. Se lasă la dospit 30 min., după care se frământă cu făina (adăugând treptat), aluatul sa fie puțin mai moale, ca cel de pâine, și la sfârșit se frământă și cu ulei. Se pune la frigider acoperit cu o pungă. După 60 min. se scoate și se împarte în 3 parți egale, fiecare bucată se da bine prin făină și se întinde în tavă (rotundă) unsa cu ulei. Peste aluat se adaugă sosul, brânzeturile, ciupercile, salamurile și măslinele (se poate sparge și un ou deasupra). Se coace la foc mare cca. 30-40 min.

Se servește tăiată bucați, cu toping de "Pastă tomate Sultan 580g" după plac.

Informații nutriționale (100g)
Calorii
264Kcal
Grăsimi
9.5g
Grăsimi saturate
4.3g
Proteine
11.9g
Fibre
1.7g
Zahăr
4g

Alte reţete