Salată de cartofi cu castraveți și maioneză

Ingrediente

8 buc. cartofi medii,
8 buc. "Castraveți în oțet Sultan 720g",
2 ouă și 250 ml. ulei pt. maioneză,
2 linguri muștar iute, sare, piper,
opțional 100 gr. soia granule,
câteva măsline
și "Gogoșari Sultan 720g" pentru ornat

Preparare

Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă. Cât timp fierb cartofii, se prepară maioneza din două galbenușuri de ou frecate cu uleiul, o lingură de muștar (ca să nu se taie), sare. Dacă la un moment dat maioneza devine prea groasă se diluează cu două linguri de zeamă de lămâie. Soia (ingredient opțional) se fierbe câteva minute în apă cu condimente, se scurge bine și se lasă sa se răcească. Se curăță cartofii, se taie cubulețe, se lasă să se răcească. Se taie castraveciorii sau gogonelele în cubulețe mici, se scurg de zeama pe care o lasă. Se pun toate ingredientele într-un castron împreună cu restul de muștar, se adaugă sare și piper și se da la rece.
Se servește în boluri ornate cu măsline și fâșii subțiri de gogoșari murați.

Informații nutriționale (100g)
Calorii
70Kcal
Grăsimi
2.4g
Proteine
1.2g
Fibre
0.9g
Zahăr
1g

Alte reţete