Varză proaspătă călită de post

Ingrediente

1,5 kg varză proaspătă
varza sau verzele trebuie să fie de mărime mijlocie și mai "indesate”
o ceapă mai mică uscată și o legătură ceapa verde
1-2 buc ardei gras sau capia proaspăt sau congelat
un morcov mai micuț
4-5 roșii
1-2 linguri "Pastă tomate Sultan 720g"
100-150 ml vin alb
sare, piper boabe, boabe de coriandru, piper măcinat, cimbru după gust
2 foi de dafin
1 legatură mărar

Preparare

Varza sau verzele se curăță de frunzele urâte, se spală și se toacă foarte subțire, precum tăițeii. Dacă nu aveți restricție la sare, presărați puțna sare peste varză, o amestecați și o lăsați cca jumătate de ora să se elimine amăreala(toxinele), apoi stoarceți varza ușor între palme pentru a se elimina surplusul de apă. Într-o cratiță se pune vărzica tocată, stoarsă, ceapa tocată mărunt, morcovul tăiat cubulețe, ardeiul tăiat feliuțe sau cubulețe, 2 foi de dafin, piper boabe, boabe de coriandru, cimbru, piper măcinat, se toarnă puțină apa caldă și se lasă să fiarbă înăbușit. Când sunt pătrunse, adăugați vinul alb, roșiile tăiate felii "Pastă tomate Sultan 720g" (mie îmi place să iasă mai colorată, mai roșie), mărar tocat mărunt și se lasă sa mai fiarbă la foc mic până se înmoaie roșiile și se potrivește de sare și condimente. Deasupra se pot pune rondele de roșii, iar dacă mai este nevoie se mai adaugă puțină apă fiartă sau suc de roșii.

Informații nutriționale (100g)
Calorii
37Kcal
Grăsimi
1.4g
Proteine
1.2g
Fibre
1.7g

Alte reţete